Afwerkingsniveau naar wens

Naast het casco opleveren van dakopbouwen kan HDO Groep B.V. uw opbouw ook volledig afwerken. Het afwerkingsniveau kunt u zelf bepalen waardoor u de kosten in eigen hand houdt. Mocht u willen dat wij de volledige afwerking van de dakopbouw voor u verzorgen dan kan dat. Bekijk de onderstaande video over het afwerken van de dakopbouw en lees het overzicht van de werkzaamheden die betrekking hebben op de afbouw van een dakopbouw.

afwerking dakopbouw video

Kamerindeling & Electra

Na het plaatsen van het casco wordt er eerst een kamerindeling gemaakt. De wanden worden neergezet en de deurkozijnen worden geplaatst. Vervolgens wordt de electra aangelegd. Hierbij moet u denken aan wandcontactdozen, aansluitpunten voor de rookmelder en lichtpunten maar ook aan eventuele extra groepen voor wasmachine  en droger, zonnepanelen en airco.

Loodgieterswerkzaamheden

Aanleg van de leidingen voor radiatoren en de badkamer met bijvoorbeeld een toilet, douche en wastafel. Ook kunnen wij de dakdoorvoeren verlengen t.b.v. bijvoorbeeld het riool, cv, ontluchting of openhaard.

Isoleren & Gipsen

De isolatie van het dak is inbegrepen bij het casco en wordt al tijdens de prefab werkzaamheden in de werkplaats gedaan. Het isoleren van de buiten- en eventueel de tussenwanden kan door HDO Groep B.V. worden uitgevoerd tijdens het afwerkingsproces.

Na het isoleren is het tijd voor gips. Alle wanden en plafonds worden dichtgegipst. Woningscheidende wanden worden dubbel gedaan om te voldoen aan de brandwerende kwaliteitsnormen. Afhankelijk van de stijl van de woning wordt het trapgat met spiegelstukken afgewerkt of ook met gipsplaten. Ook de vensterbank worden tijdens het gipsen gemonteerd. Als ervoor kiest om zelf te gipsen hebben wij voor u een handige instructie video die u hier kunt raadplegen.

gipsplaten plaatsen - haarlem dakopbouw

Stucen & Aftimmeren

Na het gipsen worden de wanden gestuukt. Afhankelijk van uw wensen kiezen wij samen de juiste afwerkingsstijl. Nadat de wanden gestuukt zijn is het tijd voor het aftimmeren. Denk hierbij aan het maken van (inbouw)kasten, het afmonteren van de trapleuning en het traphek, het hangen van de deuren en het monteren van architraven. Indien er sprake is van een badkamer komt in dit stadium van de afbouw ook de tegelzetter.

Schilderwerk binnen en buiten

De binnenwanden en plafonds worden gespoten en het houtwerk (kozijnen, vensterbanken, trap, trapleuningen, deuren en architraven) wordt gelakt. Als er voor hardhouten kozijnen wordt gekozen worden deze geleverd in wittegrondverf en moeten deze nog worden gelakt.

Afmontage sanitair & de vloer

We zijn bijna klaar! Het is tijd om het sanitair te plaatsen en de radiatoren af te monteren. Tevens wordt alles afgekit. Als laatste wordt de vloer gelegd. Na het leggen van de vloer is de dakopbouw volledig afgewerkt en klaar om te bewonen.

dakopbouw ijmuiden