Geen verhuizing, wel meer woonruimte

Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Ruimtegebrek in huis?

De voornaamste reden voor een verhuizing is ruimtegebrek. Een dakopbouw is daarom een interessant alternatief. Het bespaart je alle praktische zaken die een verhuizing met zich meebrengt en daarnaast betekent verhuizen vaak ook een zwaardere financiële last. Natuurlijk is het te winnen woonoppervlakte met een dakopbouw afhankelijk van het oppervlakte van je dak, maar het zal je nog verbazen wat er bovenop je huis te halen valt aan extra woonruimte.

 

Hoeveel m2 brengt een dakopbouw?

 

Gemiddeld genomen plaatsen wij dakopbouwen met een woonoppervlakte van zo’n 35m2. Maar ook vele malen groter, tot wel 100m2 en kleinere varianten van zo’n 20m2. Aan de hand van een gemiddelde grootte van 35m2 laten we graag zien wat er mogelijk is qua indeling van zo’n nieuwe verdieping.

 

Indeling dakopbouw van 35m2

 

Een dakopbouw van 35m2 is een gemiddelde grootte. Je kunt hier al veel kanten mee op wat de indeling betreft. Kies je voor een twee ruime slaapkamers, een wasruimte en zoveel mogelijk kastruimte? Of ga je voor wat extra luxe met een grote badkamer en sauna? Bekijk deze twee voorbeelden eens. Dezelfde ruimte, maar helemaal verschillend!

Optie indeling dakopbouw - Haarlem Dakopbouw
Mogelijke indeling woonruimte met dakopbouw

Indeling dakopbouw +/-45m2

 

Op de onderstaande afbeelding zie je dezelfde opbouw in drie varianten. Het verschil zit hem in de opties die veranderen naar mate er een ander model dakopbouw wordt gekozen. Wat je ziet is dat er in ieder geval veel extra ruimte ontstaat die in ieder model mooi te benutten is.

Uiteraard is een andere indeling ook mogelijk. Bijvoorbeeld voor of achter 1 grote slaapkamer, een werkkamer in plaats van een slaapkamer en ga zo maar door.

Zoals je ziet kun je dus van alles doen met de nieuwe ruimte in huis en maakt het echt een wezenlijk verschil ten opzichte van je huidige woonoppervlakte. Is een dakopbouw in jouw situatie misschien ook wel een mooi alternatief?

 

Financiering dakopbouw met overwaarde woning

 

Het is vaak mogelijk om een dakopbouw te financieren met de overwaarde van je huidige woning. Je kunt de overwaarden vrij maken door je hypotheek op te hogen of een tweede hypotheek af te sluiten. Zo heb je concreet iets aan de overwaarde van je huidige woning. Sterker nog, wanneer je nu gaat verhuizen om groter te gaan wonen in dezelfde omgeving zul je meer moeten betalen dan je huidige woning oplevert. De vraag is dus hoever je daar mee komt. Overweeg in ieder geval zeker eens een dakopbouw.

 

Wij adviseren graag over de mogelijkheden

 

De voorwaarde is natuurlijk wel dat er een dakopbouw mogelijk is, constructief en vergunningstechnisch. Ben je onzeker of een dakopbouw op jouw huis kan? Neem contact met ons op en we kunnen vrij snel bepalen of er mogelijkheden voor opbouw zijn.

Oké, leg eens uit

0
+
Geplaatste dakopbouwen
0
+M²
Extra woonruimte