Is jouw huis meer waard met een dakopbouw?

Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Je huis wordt meer waard met een dakopbouw

Naast gedegen onderhoud zoals fris schilderwerk, een netjes aangelegde tuin en het upgraden van keuken en badkamer levert het uitbreiden van je woning extra waarde op. Het uitbreiden van je woning is in vergelijking met esthetische investeringen zelf een vrij zekere investering. In dit artikel leggen we je uit waarom dat zo is.

 

Uitbreiden van je woning loont

Natuurlijk is de voornaamste reden voor investeren in je woning jouw eigen woongenot en comfort. Maar het is natuurlijk wel prettig als het zich terugbetaalt wanneer je de woning verkoopt. Het voordeel van het uitbreiden van je woning is dat deze aanpassing niet smaakgevoelig is. Een keuken of badkamer moet de koper van het huis wel mooi vinden, anders heeft het alsnog weinig toegevoegde waarde. Het vergroten van het van het aantal m2 woonoppervlakte voegt altijd waarde toe.

 

Prijzen per m2 woonoppervlakte

Door je huis uit te breiden creëer je meer vierkante meters die je direct terug ziet in de taxatie van je woning. Per m2 is er in iedere regio en buurt namelijk een gemiddelde prijs per m2. In Haarlem is de gemiddelde prijs per vierkante meter €3.546 (nov. 2020). Ter vergelijking: In Utrecht wordt gemiddeld €3.420 betaalt en in Amsterdam is dit €4.891 per m2. Het bedrag per m2 verschilt sterk per regio, stad en zelf per buurt kunnen de verschillen groot zijn. Hoe het bij jou zit kun je online gemakkelijk achterhalen via de website weetmeer.nl.

 

Gemiddelde grootte dakopbouw

Eerder schreven we al een artikel over de gemiddelde grootte van de dakopbouwen die wij plaatsen. Gemiddeld genomen komt er door het plaatsen van een dakopbouw zo’n 35m2 extra woonoppervlakte bij. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van je huis en de mogelijkheden op het dak. Lees dit artikel nog eens, over de verschillende opties en groottes van de dakopbouwen die wij plaatsen.

 

Vraag een offerte aan en weet hoeveel m2 jij erbij kunt bouwen

Om helemaal zeker te zijn van hoeveel groter jij jouw woning kunt maken door middel van een dakopbouw kun je bij ons eenvoudig een offerte aanvragen. Je weet dan wat een opbouw je gaat kosten, en je kunt dan een inschatting maken wat deze extra ruimte doet met de waarde van je woning. Bij de taxatie kan de makelaar vervolgens nog meer vertellen over wat extra vierkante meters in jouw buurt opleveren.

Over HDO Groep B.V.

HDO Groep B.V. is opgericht met het idee dat iedereen op transparante en vakkundige wijze zijn huis moet kunnen uitbreiden met een extra verdieping. Toen wij 8 jaar geleden begonnen met HDO Groep B.V. zagen wij dat op het vlak van transparantie en innovatie nog veel winst te behalen viel in de branche. Nu acht jaar later kunnen wij zeggen dat wij een innovatief product hebben ontwikkeld waarvan er al vele zijn geplaatst op bestaande woningen. Wij zijn hier als marktleider erg trots op.

Wij zijn in staat om een compleet nieuwe verdieping in één dag te plaatsen op een bestaande woning. De prefab elementen van de opbouw worden hiervoor vooraf in onze fabriek vervaardigd. Afhankelijk van het door de opdrachtgever bepaalde afwerkingsniveau duurt de afbouw aan de binnenzijde c.a. 2 tot 4 weken.

Oké, leg eens uit

0
+
Geplaatste dakopbouwen
0
+M²
Extra woonruimte