Wind- en waterdicht in één dag

Wij leggen u in dit artikel uit wat dit precies betekent.

Hoe snel wordt mijn dakopbouw geplaatst?

Stel je wilt een dakopbouw en je bent zover dat je akkoord bent gegaan met de offerte van de aannemer, je hebt de financiering op orde en je hebt een getekende vergunningsaanvraag. Het is dan tijd om aan de slag te gaan. Afhankelijk van de werkwijze kan dit even duren. HDO Groep B.V. werkt volgens de prefab bouwmethode. Dit betekent dat zoveel mogelijk van werk van tevoren plaatsvindt in de fabriek. Bij u thuis blijven de werkzaamheden dan dus beperkt tot het in elkaar zetten van de prefab elementen waaruit de dakopbouw bestaat. Dit in tegenstelling tot een traditionele manier van dakopbouw, waarbij alle werkzaamheden op uw dak plaatsvinden. Het voordeel van prefab is dan ook dat er op locatie minder tijd nodig is. Daarbij geeft prefab nog een ander voordeel: doordat alles in de fabriek al gemodelleerd is, kunnen eventuele problemen dan ook al worden gezien en verholpen. Dit scheelt dus een hoop gedoe en overlast bij u op locatie. Inherent aan de prefab werkwijze is dat veel keuzes in een vroeg stadium moeten worden gemaakt. Het is dus zaak om daar op tijd mee te beginnen.

De werkzaamheden

Toch moet er ook in het geval van prefab bouwen natuurlijk wel een heleboel gebeuren. De dakpannen, of dakbedekking van uw huidige dak moeten eraf, er moet een fundament worden geplaatst, waarop de dakopbouw uiteindelijk zijn plek vindt. En soms moet er nog een gevel worden opgemetseld, of moeten er juist bepaalde stukjes weggehaald worden. Dit alles gebeurt niet in één dag. Voorafgaand aan het plaatsen van de dakopbouw bereiden we alles zorgvuldig voor. De goede voorbereiding zorgt er namelijk voor dat we op de dag van plaatsing, alles (de prefab elementen) zo op z’n plek kunnen zetten. De voorbereidende werkzaamheden variëren tussen de 1 en 3 dagen.

 

Prefab elementen

Alle prefab elementen, die samen de dakopbouw vormen worden in één dag, volledig op het reeds voorbereide dak geplaatst. Deze prefab elementen zijn zoveel mogelijk voorzien van gevelbekleding, dakbedekking of dakpannen en alle andere materialen die de elementen wind- en waterdicht maken. Zodra de elementen in elkaar zitten is de dakopbouw dus wind én water dicht. Waarom we niet de hele dakopbouw in een keer op het dak hijsen? Dat heeft met het vervoer over de weg te maken. Hier zijn restricties aan verbonden waardoor we dus moeten werken met elementen. Zo zit dat dus!

 

Video plaatsing prefab dakopbouw

Bekijk bijvoorbeeld eens een video van een van onze plaatsingen. Daarin zie je hoe alle elementen binnen een aantal uur op zijn plek worden gehesen.

In onze communicatie maken wij, net als ieder ander, gebruik van slogans. Toch is het niet altijd duidelijk wat de slogan eigenlijk betekent. Wij leggen het in deze serie aan informatieve artikelen uit.

Oké, leg eens uit

0
+
Geplaatste dakopbouwen
0
+M²
Extra woonruimte